Gourmettips
Gourmettips

De feestdagen komen er aan. Veel mensen gaan gourmetten. Hierbij enkele gourmettips om zonder extra kilo’s de feestdagen door te komen.

 Bak stukje voor stukje
Hierdoor duurt het langer om te eten. En door het nemen van deze pauze tussendoor voel je beter aan wanneer je vol bent

 Vervang vet vlees door mager vlees Kies voor de magere varianten en wissel je slavink of worstje in voor een lekker stukje tartaar, biefstuk of varkenshaas

 Wissel vlees af met vis

 Bak groente in je pannetje
Heerlijk om in je pannetje champignons, paprika, ui, courgette, aubergine te bakken

 Eet er een salade bij en zet rauwkost op tafel

 Niet te veel saus
De rode sauzen (ketchup, curry) bevatten minder kcal dan de witte sauzen. Maak het vlees op smaak met kruiden, dan heb je minder saus nodig

 Eet niet te veel brood
Soms duurt het even voor het vlees gaar is en dan eet je tijdens het wachten alvast wat stokbrood (met kruidenboter). Pak in 1 keer een aantal stukjes brood en laat het hierbij. Zo weet je zeker dat je niet ongemerkt te veel brood eet. Wees hier voorzichtig mee en schep liever wat salade op. Of snoep van snoeptomaten, reepjes paprika, stukjes komkommer, radijs

 Drink met mate
Minder alcohol, minder frisdrank of minder sap spaart flink wat kcal uit. Drink om en om een glas water

 Nog ruimte voor een toetje? Niet dooreten als je vol bent!
Mocht je nog trek hebben, neem een lekkere fruitsalade

Voedsel hygiëne

Let daarnaast ook op voedsel hygiëne. Rauw vlees dat 2 uur buiten de koelkast heeft gelegen is niet meer te bewaren in de koelkast. Als er iets overblijft, kun je het wel bakken en daarna 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
Zorg dat rauw vlees niet in contact komt met gebakken vlees. Gebruik hiervoor aparte borden en bestek.