Wil je eens iets anders bij het ontbijt? Deze heerlijke kleine bananenpannenkoekjes zijn een goed begin van de dag
INGREDIËNTEN
40 gram havermout
2 bananen of 1 banaan en 150 g aardbeien
1 ei
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
scheut melk
olie of vloeibaar bak-en braad
evt beetje honing of (poeder)suiker
BEREIDINGSWIJZE bananenpannenkoekjes
Maal de havermout fijn met staafmixer of in de keukenmachine. Voeg 1 banaan in stukjes toe en meng tot een gladde massa. Voeg het ei toe en de kaneel, bakpoeder en melk. Verhit olie of vloeibare bak-en braad in de pan. Maak 3 tot 4 kleine pannenkoekjes tegelijk in de pan. Ik gebruikte 1 eetlepel beslag per pannenkoekje. Bak aan beide kanten.
Doe wat nieuwe olie of bak-en braad in de pan en herhaal tot al het beslag op is. Leg de pannenkoekjes op een bord. Snij de banaan (en evt aardbeien) in plakjes en serveer de pannenkoekjes met vers fruit. Indien gewenst kun je er nog een beetje honing of suiker op doen.