Kersttraktatie Komkommerkerstboom
Kersttraktatie Komkommerkerstboom

Deze week is er op veel scholen en dagverblijven een kerstdiner, waarbij ouders gevraagd wordt iets lekkers te maken. Vorig jaar deze komkommerkerstboom gemaakt. Hij was helemaal op aan het einde van het diner! Trouwens ook leuk om te maken als hapje bij het gourmetten. Of als er kinderen komen eten.

Benodigdheden kersttraktatie

½ kool (door de helft)
1 lange satéprikker
2 komkommers
Keukenmachine of snijmes

 

Bereidingswijze

Snij de komkommer is schuine plakjes (het is het snelst om hiervoor de keukenmachine te gebruiken). Maak langere plakken voor de onderkant van de boom en kortere voor de bovenkant van de boom. Voor de stevigheid van de boom kun je het best dikke plakken nemen (zo’n 3 mm).

Leg de kool met de vlakke kant naar beneden en zet de satéprikker hierin. Prik een voor een de stukjes komkommer erop en verdeel ze gelijkmatig in een waaier. Bewaar de kleinste stukjes voor bovenin. Eventueel kun je nog een kerstster uitsteken met komkommer of paprika en bovenop de boom zetten.