Andijviesalade met kip en aardappelschijfjes
Andijviesalade met kip en aardappelschijfjes

Dit is een recept van mijn moeder. Deze salade at ik regelmatig toen ik nog thuis woonde. In de loop der tijd heb ik het wat aangepast: i.p.v. shoarmavlees, kruid ik zelf kipfilet met shoarmakruiden. En ik heb de verhoudingen tussen vlees (iets minder), aardappelen (iets minder) en groente (iets meer) veranderd. Aangezien deze andijviesalade nog steeds regelmatig op tafel staat, is het echt een succes!

 

INGREDIENTEN voor 4 personen

400 gram kipfilet

2-3 eetlepels shoarmakruiden (uit een potje of zelf maken) evt 1 el ketjap

2-3 eetlepels zonnebloemolie

600 gram andijvie

30 gram geraspte kaas

2 eetlepels gembersiroop

2 (rode) paprika’s

500 gram aardappelschijfjes

boter of olie om in te bakken

BEREIDINGSWIJZE

Meng de zonnebloemolie de shoarmakruiden en de ketjap in een schaal. Snijd de kipfilet in blokjes en doe in de schaal. Laat even intrekken.

Let je op zout? Maak dan zelf shoarmakruiden en laat de ketjap achterwege.

Haal de andijvie uit de verpakking in een grote kom/ schaal en meng de geraspte kaas en gembersiroop er doorheen. Snij de paprika’s in reepjes.

Bak de aardappelschijfjes in de pan. Haal ze uit de pan (ik leg ze op een bord met keukenpapier) en bak daarna de kipfilet gaar.

Verdeel de andijvie over 4 borden. Leg de kipfilet erop en daarbovenop de aardappelschijfjes. Als laatst de in reepjes gesneden paprika. Hmmm, lekker!

 

(zelf shoarmakruiden maken? meng 1 tl kaneel, 1 tl korianderzaad, 1 tl karwijzaad, 2 kruidnagels, 1,5 tl komijn, 0,5 tl peper, 0,5 tl cayennepeper, 1 tl venkelzaad, 1 tl paprikapoeder, 1 tl zout. Gebruik hiervan 2-3 eetlepels en bewaar de rest voor de volgende keer)