Sta eens stil bij jouw bloedsuikerspiegel

Iedereen heeft pieken en dalen in de bloedglucose, dat is normaal. De bloedglucose gaat omhoog als we iets eten of als we veel stress hebben. Hij gaat vervolgens weer omlaag omdat ons lichaam insuline produceert of omdat we bewegen. Je ziet dus de hele dag een verschil in waarden en dat is prima.

Veel pieken en dalen kunnen zorgen voor een moeizame vetverbranding of een laag energiepeil. Elk lichaam is uniek en reageert anders. Met behulp van een sensor kunnen we jouw schommelingen meten en verklaren. We zien wanneer je vet verbrandt en wanneer je het opslaat. Waarom je soms zo moe kunt zijn (ondanks dat je goed geslapen hebt).

Het dragen van de sensor, met daarbij een goede uitleg van de resultaten, geeft je dus een nog persoonlijker voedingsadvies.

Het is geschikt voor jou als je…

  • Moeizaam of niet afvalt (ondanks goede voeding en beweging)
  • Vaak moe bent na de maaltijd
  • Regelmatig zoete trek hebt
  • Nog steeds hongerig bent na een (volledige) maaltijd
  • Preventief aan je gezondheid wilt werken
  • Wilt weten wanneer jouw lichaam vet verbrandt of opslaat
  • Het effect van voeding, beweging, stress en slaap op je bloedglucosespiegel wilt weten
  • Diabetes type 2 hebt en je waarden niet onder controle krijgt
  • Diabetes type 2 hebt en wilt weten hoe je op bepaalde voedingsmiddelen reageert

Door middel van een glucosesensor (op je arm) en jouw eet-en beweegdagboek (via een speciale applicatie op je smartphone), wordt een analyse gemaakt.

Het aflezen en interpreteren van de analyse is ingewikkeld en vergt kennis en oefening. Indien nodig kan Dietistenpraktijk Verhoeff een arts of diëtist van Biometriq (achter de schermen) laten meekijken met jouw analyse.

Hoe ziet dit traject eruit?

Consult 1: aanbrengen sensor. Je eet, drinkt en beweegt zoals normaal en noteert dit allemaal in de app. Je scant regelmatig de sensor.

Consult 2: (na 5-7 dagen): we analyseren de eerste week en je krijgt adviezen. Je blijft registreren in de app.

Consult 3: we analyseren het verschil tussen week 1 en week 2. Je voelt (waarschijnlijk) al verschil. Je krijgt de analyse in een overzichtsrapport gemaild.

De kosten voor de glucosesensor, inclusief het gebruik van de applicatie van Biometriq, en inclusief het analyserapport is 220 euro. Voor de kosten van de consulten, zie de tarieven pagina.

Online of op locatie?

De eerste afspraak is handig om op locatie te doen, ivm het plaatsen van de sensor. De 2 vervolgafspraken kunnen zowel online als op locatie.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op of maak een afspraak via de webagenda.