Linzensoep bereidingswijze
Linzensoep bereidingswijze

De nieuwe Schijf van Vijf raadt aan om vaker peulvruchten te gebruiken. Daarom een recept voor heerlijke linzensoep.

Ingrediënten:

300 g linzen (groen of rood)
1 ui
1 teentje knoflook
5 tomaten
4 winterwortels
1 tl kaneelpoeder
1 tl kardemom
1 el citroensap
2 blokjes bouillon (kip of groente)
1400 ml water
eventueel zout en peper

Bereidingswijze:

Spoel de linzen af. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg de linzen toe. Snijd de tomaten en wortels in stukjes en voeg ze toe. Voeg de kaneel en kardemom toe en bak alles kort aan. Voeg de citroensap, bouillonblokjes en water toe.

Breng aan de kook en laat circa 45 minuten koken. Voeg eventueel nog zout en peper toe. Serveer met volkoren brood of een bruin stokbrood.

Handig om een portie in de vriezer te bewaren voor een dag dat u weinig tijd heeft om te koken!