Courgettesoep
Courgettesoep

Een simpele manier om bij je lunch (of avondmaaltijd) wat extra groente binnen te krijgen.

Voor meerdere kommen soep

INGREDIENTEN

2 el olijfolie
2 uien
1 teentje knoflook
1 courgette
1 groente bouillonblokje
800 ml water

BEREIDINGSWIJZE

Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en pers in de knoflookpers. Snij de courgette in blokjes.

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg de courgette toe en bak kort aan. Doe het water en de bouillon erbij en laat 20 minuten koken. Als je courgette zacht is, pureer dan met een staafmixer tot een gladde soep.

Variatie: Eventueel kun je reepjes gerookte zalm in de soep doen.

Ik probeer op mijn zoutgebruik te letten. Daarom gebruik ik bij het maken van bouillon, meestal meer water dan aanbevolen. Het kan zijn dat je de soep flauw vindt. Dan kun je 2 bouillonblokjes gebruiken op 1 liter water.