Pompoensoep met zoete aardappel
Pompoensoep met zoete aardappel

Een heerlijke najaarssoep.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie
1 kleine zoete aardappel
1 kleine pompoen
1 mespunt kardemompoeder
1200 ml water
2 bouillonblokjes (kip)
1,5 cm verse gember
paar chilivlokken
1 el limoensap

BEREIDINGSWIJZE

Schil en snij de zoete aardappel en pompoen in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de aardappel en pompoen een paar minuten. Schil en snij de gember en voeg dit samen met de kardemom (en naar smaak een paar chilivlokken) toe aan de aardappel en pompoen. Giet het water erbij met de bouillonblokjes. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Voel of de pompoen en aardappel goed zacht zijn (anders nog even laten koken). Pureer de soep met een staafmixer. Voeg limoensap toe.

Lekker met een of meerdere volkoren boterhammen erbij als lunchgerecht. Of maak pastasalade of couscoussalade erbij (beide ook op de site) voor een volledige warme maaltijd.